راهکارهایی برای بازدهی بیشتر در یادگیری برنامه نویسی
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 6 دقیقهبسم الله الرحمن الرحیم
به نظر من بیشترین نیاز افرادی که در حال یادگیری برنامه نویسی هستند ایجاد بازدهی و پیشرفت هر چه بهتر در یادگیری آنهاست.هدفم از نوشتن این مقاله نیز همین است (( افزایش بازدهی و رشد موثر در یادگیری برنامه نویسی )) مطالب نوشته شده در این مقاله جمع آوری شده از منابع انگلیسی زبان و تجربیات برنامه نویسان موفق اطرافم و اساتید خودم که در دانشگاه در رشته فناوری اطلاعات داشتم.
اول از همه امیدوارم زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود و مورد تقاضای بازار را انتخاب کرده باشید که بسیار بسیار مهم و قلب کار هست.شما اگر بیشترین علاقه را به زبان برنامه نویسی ای داشته باشید اما در جامعه فناوری منسوخ شده باشد و یا ۵ درصد از جامعه از آن استفاده کند کارتان بسیار سخت خواهد شد چون تقاضایی نیست و مهم ترین مسئله در بازار کار تقاضاست.
همچنین اگر پرتقاضا ترین زبان برنامه نویسی در جامعه فناوری را انتخاب کرده باشید که نمونه ای از آن ها اندروید و PHP هست اما هیچ میلی به آن نداشته باشید و با بی علاقگی اون رو دنبال کنید شک نکنید که باز هم به مشکل بر میخورید چرا؟ دلیلش واضح است ،خودمونی بگم : هنگامی که کار کمی پیچیده میشه بی حوصله میشید و پا پس میکشید.
انشاءالله مواردی که گفته شد رو با موفقیت و درست انتخاب کرده باشید و توی همه مراحل زندگیتان موفق باشید.
بریم سراغ اصل مطلب ((چیکار کنیم که حداکثر سود رو از یادگیری ببریم؟))
۱: شناخت خود در دنبال کردن و دیدن آموزش برنامه نویسی
شما با چگونه آموزش دیدن راحت ترید؟با چه نوع آموزش هایی بیشتر ارتباط برقرار میکنید؟به صورت ویدیو یا مقاله ای و یا کلیپ های اینستاگرامی؟اپلیکیشن های یادگیری برنامه نویسی مثل SoloLearn ؟
یوتیوب برای شما راحت تر است و بهتر یاد میگیرید یا خرید یک دوره برنامه نویسی پروژه محور یا خواندن کتاب؟
همه اینها سوالاتی است که باید پاسخ دهید، چرا که تاثیر بسزایی در سرعت و کیفیت یادگیری شما داره.زمانی که متوجه این قضیه شدید حتما اولویت بندی کنید و از همان طریقی که با آن بیشتر ارتباط برقرار میکنید شروع به یادگیری کنید و بقیه روش های یادگیری رو پس از اون انجام بدید.
مثلا من خودم دوره آموزشی پروژه محور تهیه کردم و طبق آن جلو میروم و در مواردی بعدی مقاله میخوانم و در جاهایی که به سیستم دسترسی ندارم با اپلیکیشن SoloLearn زبان کاتلین رو تقویت میکنم.
گاهی اوقات آنقدر همزمان در همه اینها جسته و گریخته مطالب را میخوانیم که هیچکدامشان را یاد نمیگیریم و همگی به فراموشی سپرده میشوند.
پس بهتر است بر یکی یا دو تا از آنها تمرکز کرده و باقی را در وقت های جدا جهت تقویت برنامه نویسیمان انجام دهیم.
به عنوان مثال اگر فکر میکنید در دریای ویدئو های یوتیوب غرق میشوید و نمیتوانید تمرکز کنید که کدام را ببینم و برای چه کسی رو ببینم و یا اصلا زبان انگلیسیتان طوری نیست که مطالب را خوب متوجه بشوید مشکلی ندارد این روش رو بعد از موارد دیگه انجام بدید که دستتان راه بیوفتد.
۲:تمرکز کامل حین یادگیری(شش دانگ حواس))
هر چه قدر از اهمیت این موضع بگیم باز هم حق مطلب ادا نمیشه!
تمرکز، مادر تمام یادگیری هاست
یادتان میاید در دوران مدرسه و حتی دانشگاه زمانی که استاد پای تخته مطلبی رو میگفت و ما حواسمان پرت جای دیگه بود هیچی از اون مطلب نمی فهمیدیم و تا آخر ترم همش باید جزوه میخواندیم و باز هم لنگ میزدیم؟همش به خاطر همین تمرکزی بود که سر کلاس و موقع یادگیری نداشتیم.یه مثال واضح و ملموس زدم که دیگه واقعا حواسمون رو جمع کنیم.
تمرکز راس اصلی فهمیدن هست و اگر نباشه مثل یه ساختمونی که زیر بناش بد بنا میشه باعث ریزش تمام ساختمون میشه هر چه قدر هم بچینیم بریم بالا باز بیفایدست و در آخر فرو میریزه.
مغز ما زمانی که تمرکز میکنه تازه قدرت واقعی خودش رو نشون میده و شکوفا میشه.سعی کنید هنگام یادگیری تمام چیز هایی که باعث حواس پرتی میشن رو کنار بزارید از جمله موارد زیر :
چک کردن دائم موبایل که شامل :اینستاگرام،تلگرام،واتس اپ و… میشه . فقط کافیه هنگام یادگیری وارد یکی از این برنامه ها بشید اونوقت یهو به خودتون میاید و میبینید مدت زیادی رو از دست دادید و سرانجامش هم هیچی عایدتون نشده.
تلویزیون روشن ،بازی کردن ، بیهوده مدام برخواستن و چرخیدن در خانه و یا محیط کار ، وب گردی بیهوده و مدام از این سایت به اون سایت شدن و مدام چک کردن اخبار
اخبار!! قاتل تمرکز همین اخباری هست که فقط کافیه تو مردابش بیوفتی . اون وقت حتی اگه کنار هم بزاریش باز هم تو ذهن شما سنگ اندازی میکنه و نمیزاره تمرکز کنید.
مطالب این بخش زیاده فقط کافیه خودتان کمی فکر کنید و طبق شرایطتان حواس پرتی ها رو حذف کنید.شک نکنید جواب میده
۳ : تمرین کردن و دست به کار شدن
یه ضرب المثل قدیمی هست که میگه تا شب نروی روز به جایی نرسی.
منظور و هدف اصلی من تو این قسمت اینه که شما خودتون هم قلاب ماهی گیری رو دست بگیرید و ماهی گیری کنید.
حتی اگه سالها در مورد هر مسئله ای آموزش ببینید(بدون انجام دادن) هیچ نتیجه ای نمیگیرید یادتون میاد زمانی که الفبا رو یاد میگیرفتیم چطور یاد میگرفتیم!؟ معلم میگفت بنویس ( آ ) بنویس ( ب ) و تمرین میداد که ده ها بار و شاید یه صفحه کاغذ اون رو تکرار کنیم تا بره تو قسمت ناخودآگاه مغزمون و یادبگیریمش. باورتون میشه هنوز هم به همون شیوه میتونیم همه چیز رو عالی یاد بگیریم؟
از دیدن مدام آموزش و تمرین نکردن بپرهیزید.شما اگر تا روز ها و ماه ها کلیپ برنامه نویسی ببینید ولی خودتون اون رو انجام ندید متاسفانه اون مطلب رو یاد نمیگیرید.
یکی از رموز تمام موفقیت ها تمرین کردن و دست از تلاش بر نداشتن هست.
یه جمله طنز گونه ولی تاثیر گذار از بروسلی هست که میگه : من از کسی نمیترسم که ۱۰۰۰ تا فن بلده بلکه از کسی میترسم که یک فن رو ۱۰۰۰ بار تمرین کرده باشه!
یه مثال هم از تو دوره یاقوت بزنم و والسلام : استاد به دفعات تو همه پروژه ها بحث View Binding رو پیاده سازی میکنه و ما هم به طبع اون رو انجام میدیم. حالا یه سوال استفاده از View Binding الان برای شما راحت تر هستش یا استفاده از findViewById ؟
قطعا View Binding چون از اون ده ها بار استفاده شده و از روش منسوخ شده findViewById بسیار کم.
امیدوارم که منظور نظر را رسانده باشم.
این مقاله رو تا اینجا به پایان میرسونم چون که سعی دارم در چند قسمت کوتاه منتشر کنم که شما مطالب بیشتر براتون جا بیوفته.حتی اگر دو بار هم این مقاله رو خوندید ضرر نکردید بلکه باعث شدید که مطالب وارد قسمت ناخودآگاه ذهنتون بشه و نکته ها رو همیشه رعایت کنید.
دوستدار شما محمدحسین سلمانی